Veelgestelde vragen

Hier lees je onze antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Mail dan even of bel 0524-541999.

De basisprijs is 95 euro per nacht. Boeken kan vanaf twee nachten voor twee personen. Als je langer blijft krijg je een leuke korting. Alle prijzen gelden voor twee personen. Voor een derde gast betaal je 35 euro per nacht extra.

Hieronder vind je prijzen voor kort weekend, lang weekend, midweek en week. In overleg kunnen we natuurlijk afwijken van deze indeling.

 • kort weekend: vrijdag–zondag, hoogseizoen 230,-/laagseizoen 190,-
 • lang weekend: vrijdag–maandag, hoogseizoen 290,-/laagseizoen 260,-
 • midweek: maandag–vrijdag, hoogseizoen 360,-/laagseizoen 335,-
 • week: vrijdag–vrijdag, hoogseizoen 625,-/laagseizoen 560,-
 • week: maandag–maandag, hoogseizoen 625,-/laagseizoen 560,-

Het hoogseizoen duurt van 1 mei tot 1 oktober, ook alle schoolvakanties gelden als hoogseizoen.
Denk eraan dat je zo nodig een reis- en annuleringsverzekering afsluit.

Klik hier, je krijgt dan een mailtje op je scherm met ons e-mailadres al ingevuld. Geef aan welke periode je wilt boeken, of je met twee of drie personen wilt komen, plus natuurlijk je naam, adres en telefoonnummer. Binnen een paar uur krijg je van ons een bevestiging met gedetailleerde informatie.
Bel je liever, dat kan ook 0524-541999, 06-20028803 (Saskia) of 06-54272315 (Peter).

Op de dag van aankomst ben je welkom vanaf 15.00 uur, op de vertrekdag verwachten we voor 11.00 uur de sleutel terug.

Huisdieren zijn welkom in overleg. We vragen een meerprijs van 7,50 per dag omdat huisdieren altijd extra werk opleveren. Zelf hebben we een vriendelijke hond. Het huisje en de boo -waar wij wonen- hebben een volledig gescheiden tuin, onze huisdieren kunnen we dus makkelijk apart houden. Je kunt ook buiten het erf om naar het vakantiehuisje.

Het vakantiehuisje ligt op een heerlijk stille plek in het stroomdal van het Schoonebeekerdiep. Het Bargerveen is vlakbij en je kunt eindeloos wandelen en fietsen in de Drentse bossen of over de Drentse heide. Een paar tips?

 • Internationaal natuurgebied Bargerveen schitterend gebied dat na de vervening teruggegeven is aan de natuur, een paradijs voor de honderden soorten vogels en vlinders
 • Naturpark Moor natuurgebied in de grensstreek met verschillende recreatiemogelijkheden zoals het veenpark, varen met de Snikke, het smalspoormuseum en het veenloopcentrum
 • Uitgestrekt heidegebied bij Exloo ’s zomers is er een schaapskudde met herder
 • Börkener Paradies een klein natuurgebied vlak over de grens, zo zag Nederland er uit in de Middeleeuwen.
 • Hunebedcentrum met informatie over het ontstaan van hunebedden en waar ze te vinden zijn
 • Geopark de Hondsrug de geschiedenis van de Hondsrug in de vorm van avonturen die je zelf kunt beleven
 • Wildlands Adventure Zoo Emmen is de volledig nieuwe dierentuin, beleef je eigen avontuur in drie verschillende werelden
 • Tierpark Nordhorn geen tijgers, wel bizons, wolven en aanraakbare dieren als oude rassen varkens en kippen; medewerkers spreken Nederlands
 • Drents Museum veel archeologie en wisselende collecties, beroemd door een expositie van Chinees aardewerk
 • Nog meer kunst… Beelden in Gees, CBK-Emmen, het Van Goghhuis en galerie Van Strien in Nieuw-Amsterdam, museum de Buitenplaats Eelde, Groninger Museum, Kunsthalle Lingen, Kunsthalle Emden, Städtische Galerie Nordhorn
 • Schans Katshaar onderdeel van een keten van oude schansen
 • Kasteel Coevorden het enige kasteel van Drenthe, pas gerenoveerd en omgebouwd tot klasse-restaurant met ’s zomers een mooi terras
 • Thermen & Beautycentrum Anholts goed aangeschreven sauna met alles erop en eraan in het volgende dorp, aanrader!

Meer tips voor wandelingen, fietstochten, uitstapjes en bezienswaardigheden, geven we je graag bij aankomst.

Wij zijn fotograaf/beeldend kunstenaar Saskia Boelsums en (tekst)schrijver Peter Veen. Wij wonen op de Wilmsboo. De boo ligt op hetzelfde erf als het vakantiehuisje, maar je hebt vanzelfsprekend volledige privacy. Andere vaste of regelmatige bewoners zijn de hond Kwint, een koppel valken in een van de nestkasten en een familie kerkuilen in de uilenkist in de nok van een van de gebouwen.

De originele Wilmsboo is gebouwd in ongeveer 1654. Vrijwel iedere boerderij in deze streek had toen een of meer boo’s. Een boo was een stal voor het vee, met een klein woonkeukentje voor de knecht, de booheer. Door de kudde te verdelen over verschillende boo’s had het vee altijd voldoende voer, ook als het land drassig was. Op de Wilmsboo na, zijn alle boo’s verdwenen.

De boo en het vakantiehuisje zijn in 2008 volledig herbouwd. Ze vallen op door de rieten buitenmuren, het rieten dak en de eiken balken. De Wilmsboo is op 4 juni 2008 geopend door Prinses Margriet. Het pand is van Stichting Het Drentse Landschap.

Load More